Foto's VV Den Ham

Zaterdag10.00-11.30 uur
Afspraak0546-672719

Krakers!

Deze keer geen gespuis rondom de Rohorst maar voetbalwedstrijden waar een ieder reikhalzend naar uit kijkt. Natuurlijk is komende zaterdag menig oog gericht op de derby in de tweede klasse tussen Den Ham 1 en Vroomshoopse Boys 1. Voor beide teams zijn de belangen groot. De Boys wil haar koppositie in stand houden en de gastheer is er alles aan gelegen om de onderste vier ploegen op ruime afstand te houden. In de schaduw van deze wedstrijd spelen Den Ham 9 en MB1 in de halve finale van de beker. Het 9e gaat op bezoek bij Boys 6 en hoopt het seizoen op twee fronten goed af te sluiten. De meiden van Mondeel, die nog voor de triple kunnen gaan, reizen helemaal af naar Hall (bij Zutphen). Daar wordt tegen SJO Oeken-SHE gespeeld. Voor Den Ham 2 staat de belangrijke uitwedstrijd bij Enter Vooruit op het programma. Lukt het de Deijkse Boys om de leidende positie te verstevigen? Alle Hammer teams wensen we heel veel succes in het paasweekend.

Beltona team naar Enschede

Het Hammer beloftenteam O. 21 heeft zich  wederom geplaatst voor de finaledag bij Sparta E. Op zaterdag 31 mei speelt Den Ham in de poulefase tegen Rigtersbleek, Noordscheschut en SDC'12. Om 10.00 uur trapt het team van John Brakert en Rudi Steinvoort af tegen de leeftijdsgenoten uit Denekamp.

Mutaties t/m 24 april

Wo. 16 april: S. Endeman is de scheidsrechter bij Den Ham O. 12 .

Do. 17 april: De wedstrijd van O.14 begint om 18.30 uur bij DOS '37 .

Za. 19 april: TVC MD1 - Den Ham MD1, aanvang 11.30 uur. (i.p.v. 3 mei)

Do. 24 april: Den Ham 4 - Bergentheim 3, aanvang 19.00 uur (i.p.v. 21 april)

Scheidsrechtersaanstelling

Di.   22 april:    18.45 uur    Den Ham 9 - Daarle SP 3           H. Weideman
Wo. 23 april:     19.00 uur   Den Ham MC2 - DETO MC1D       E.J. Dubbink

Uitnodiging sponsors

Als blijk van waardering willen wij u als sponsor van V.V. Den Ham expliciet uitnodigen voor de thuiswedstrijd van zaterdag 19 april a.s. Natuurlijk bent u iedere thuiswedstrijd van harte welkom, echter nu staat de enige echte derby op het programma:

Den Ham – Vroomshoopse Boys

Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op ons prachtige complex ‘de Rohorst’. Net als altijd is er voor de wedstrijd en in de rust gelegenheid om boven in de bestuurskamer een kop koffie te komen drinken. Na de wedstrijd ontvangen wij u graag in onze bestuurskamer om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd te evalueren en om gezellig bijeen te zijn.

Wij waarderen het zeer als u bij deze wedstrijd aanwezig zult zijn.

Vriendelijke en sportieve groet,

Bestuur en sponsorcommissie VV Den Ham

Den Ham wint van koploper

In een tactisch zeer goed uitgevoerde partij voetbal won het team van de trainers Niks en Brakert verdiend van koploper Be Quick 28.

Trainer Niks had een verdedigende variant uit de hoed getoverd, waarbij Wijnand Meijer op de rechtsback positie terecht kwam en waardoor Rane Kootstra als stofzuiger op het middenveld met de punt naar achter de gaten dichtliep. Die zet pakt prima uit. Be Quick was wel meer in balbezit dat de Hammenaren, maar dat gebeurde veelal op de eigen helft van de Zwolse ploeg.

In de 9e minuut kwam Den Ham op voorsprong. Een vrij trap van Tommie Dam werd door Tim Nijzink koppend naar de rechtsbuiten positie gelegd. De voorzet van Roy Zorgdrager was op maat en de kopbal van Robin Bergins doeltreffend. Slechts 5 minuten later was Den Ham opnieuw dicht bij een doelpunt toen Gert Nijmeijer uit een hoekschop de bal op de kruising kopte.  Het enigste wapenfeit van Be Quick was een lob op het doel van Jurgen Bosma die ruim over ging.

Na de pauze het gelijke beeld. Meer balbezit voor Be Quick, maar weinig echt gevaar. Met name rechtsbuiten Sander Aarten van de Zwollenaren was een plaag voor zijn directe tegenstander  Melwin Hallink, maar doeltreffend waren zijn acties niet.

Trainer Niks bracht in de 67e minuut Gerjan Blekkenhorst voor Roy Zorgdrager. Binnen een minuut was hij bijna doeltreffend met een ziedend schot op doel die door doelman Oosterhof nog net kon worden gepareerd.  Pal daarop toonde Aarten nog eens aan dat hij deze middag het vizier niet op scherp had staan. In de slotfase was er een weergaloze aktie van Louis Vijfhuizen, die links op de middenlijn zijn tegenstander dolde en opstoomde richting het doel van Be Quick. Via een kluts kwam de bal vervolgens bij Gerjan Blekkenhorst die vervolgens fraai de 0-2 liet aantekenen.

Daarmee was de strijd gestreden en gingen de felbegeerde 3 punten mee richting Den Ham, waar volgende week zaterdag de “Moeder aller Derby’s” wordt gespeeld, de wedstrijd tussen Den Ham en buurman Vroomshoopse Boys. De Boys zijn door de winst van Den Ham opeens samen met Be Quick de nieuwe koploper, zodat het zaterdag weer een spannende wedstrijd belooft te worden op “De Rohorst”.